Art UK has updated its cookies policy. By using this website you are agreeing to the use of cookies. To find out more read our updated Use of Cookies policy and our updated Privacy policy.

A House for Essex
A House for Essex
A House for Essex
A House for Essex
A House for Essex
A House for Essex
A House for Essex
A House for Essex
A House for Essex
A House for Essex
A House for Essex
A House for Essex
A House for Essex
A House for Essex
A House for Essex
A House for Essex
A House for Essex

© the copyright holders. Image credit: Tracy Jenkins / Art UK

How you can use this image

This image can be used for non-commercial research or private study purposes, and other UK exceptions to copyright permitted to users based in the United Kingdom under the Copyright, Designs and Patents Act 1988, as amended and revised. Any other type of use will need to be cleared with the rights holder(s).

Review the copyright credit lines that are located underneath the image, as these indicate who manages the copyright (©) within the artwork, and the photographic rights within the image.

The collection that owns the artwork may have more information on their own website about permitted uses and image licensing options.

Review our guidance pages which explain how you can reuse images, how to credit an image and how to find images in the public domain or with a Creative Commons licence available.

Notes

Add or edit a note on this artwork that only you can see. You can find notes again by going to the ‘Notes’ section of your account.

A conceptual holiday home and mausoleum to the fictional Essex woman Julie Cope. According to Living Architecture 'specially commissioned artworks including furnishings, pots and mosaic floors celebrate the story of Julie Cope and her life in Essex. Glazed and shuttered double doors can be opened to reveal a sheltered porch overlooking the fields down to the Stour. The building has been designed to evoke the tradition of wayside and pilgrimage chapels. It belongs to a history of follies, whilst also being deeply of its own time'.
Title

A House for Essex

Date

2010–2015

Accession number

CO11_TJ_S169

Acquisition method

commissioned by Alain de Botton, Living Architecture

Work type

Building

Work status

extant

Access

at all times

Access note

Although you cannot enter the fenced garden area of the building there is a public right of way footpath around the property to the right and rear.

Tags

See a tag that’s incorrect or offensive? Challenge it and notify Art UK.

Help improve Art UK. Tag artworks and verify existing tags by joining the Tagger community.

Located at

Blackboy Lane, Wrabness

CO11 2TP

Looking at the station turn right past Wrabness community village shop and walk down the lane and over the railway bridge, approximately a 3–4 minute walk.